Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 03:40 - 7 Топ Съвета за Успешен Афилиейт Бизнес (Affiliate Business)
Автор: sotirooov Категория: Бизнес   
Прочетен: 4143 Коментари: 0 Гласове:
0




  Няма значение дали продаваш собствен продукт или промотираш Affiliate Program, мове да печелиш от продаването на афилиейт продукти.
Продаването на афилиейт продукти ви позволява да създадете повторни продажби, по простирането на цялата ви продуктова линия.
Ако искате само да продавате афилиейт продукти, макар че е решаващо създаването на Уникална Продаваща Промоция - Unique Selling Proposition (USP). Като бизнес, имате нужда да се отличите от останалите.
По долу са седем неща, които можеш да направиш за да си помогнес за по-бързото изграждане на афилиейт бизнес (affiliate business).

1. Предпазливо изберете вашата ниша.
Има две неща, които трябва да направите тук: Напишете си всичко, което ви интересува. Знам че има хора, които започват какъвто и да е бизнес и нямат проблеми с продаването. Хубаво е да пишете за неща от които наистина се интересувате - така няма да ви обземе скука. И тогава направете анализ за ключовите думи.
Изберете вашите ключови фрази. Колкото по-малко са сайтовете по темата, и по-висока е цифрата на търсене, толкова по-добър ще бъде избора за граденето на бизнеса.

2. Изгради Уебсайт.
Докато градите вашият афилиейт сайт, ще искате да изберете съответната афилиейт програма (Affiliate Program), коато съвпада с темата на сайта ви. Напишете ревюта, прибавете статии към сайта си, и дори можете да си имате и Блог.
Между другото, може да използвате и блог вместо сайт. Може да създадете сайта си използвайки всякакви HTML или PHP едитори. Също така ще намерите много скриптове, които може да използвате при правенето на сайта си. Много афилиейт програми - Affiliate Programs - Като Amazon и Ebay и не само те, имат скриптове които магат да се използват.

3. Прибавете постоянно ъпгрейтващо се съдържание - content.
За новите собственици на сайт, това вероятно е най-трудната част. Как се запазва сайта свеж?
Много сайтове сега използват т.н. RSS feeds, и много афилиейт програми предлагат RSS feeds, които може да сложиш към сайта си.
RSS feed и просто парче от кода на търсачките, което е ъпгрейтнато. Можете да ги интегрирате в сайта си и да предоставяте ъпгрейтващо се съдържание за посетителите си.
Не само че ще ви помогне за добрата позиция в търачките, но ще даде причина на посетителите да се върнат. Въпреки че търсачките са важни, но вашите посетители са по-важни, защото те са тези, които ще купят от вас.

4. Изгради лист.
Много се е говорило за това колко е важно да се изгради лист. Ако създадете лист от хора, заинтересувани в това което продавате, и ако ги маркетирате често, то евентуално ще направите пробажби. Макар че има и други аспекти на това.
Когато правите лист, вие рециклирате трафика. Правите трафик, който работи за вас. Това е доста важно. Като напомняте на останалите, че сте там, продажбата е възможна.

5. Напишете ваши материали за продаване.
Въпреки че много собственици на афилиейт програми ще ви предоставят материали за продаване, по-добре е да си напишете собствен. Повечето нови афилиейти (affiliate) използват това което афилиейт програмата - affiliate program предлага. Проблемът тук е че материала или рекламата може да е била ползвана хиляди пъти. Повечето ще избиягат, като видят същият материал по темата.
Не е нужно да имаш диплама за да напишеш материал, който да продава. Просто е необходимо да разбереш от какво имат нужда останалите и да им го дадеш. Това означава на подчертаеш най-важните ползи на продукта или услугата.

6. Избягвайте маркетингови техники, които не работят.
Макар че всички новите интернет "новобранци" са провинени в това, но и някои "отлежали" маркетолози правят същата грешка. FFA страници, безопасни листи (safelists) и други маркетингови техники просто пускат боклучиви писма в котията. Дори по-зле са тези които се хващат на сайтове гласящи: "Мални 100 Милион Хора С Натискянето На Един Бутон". Проблемът тук е повече като спамене на хора, изпращаш оферта, която не е таргетирана - безцелна. Нека да е ясно. Ако потребителят е жена, определено не се интересува от уголемяване на пениса. Ако пращатае такава нетаргетирана оферта на много хора - бройте се за спамар и отивате е боклука на всяка поща, без успех.

7. Прибавете бонуси към офертата си.
Дали ще прибавите бонуси към офертата си, зависи от това колко е скуп продукта. Ако продавате продукт за $10, тогава напишете ревю за продукта или статия, това ще е достатъчно.
Ако продавате продукт около $97 и нагоре, наистина е нужно да дадете на посетителите причина да искат да купят от вас. Воденето на афилиейт бизнес (affiliate business) е наистина като всеки друг бизнес. Имате нужда да се отличте с нещо. Макар че има много начини да направиш пари от афилиейт програми - affiliate programs, без да изграждаш лист, или сайт, можеш да изцедиш повече печалба от твоят афилиейт бизнес (affiliate business) с малко повече усилия.


Тагове:   Business,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sotirooov
Категория: Технологии
Прочетен: 125056
Постинги: 12
Коментари: 62
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930